Bachove kapi biljna ljekarna Split

Posted By Anita / prosinac 20, 2019 / Objave / Comments are disabled

Dr. Edvard Bach rođen je 1886. godine u Engleskoj.  Liječnik, koji je za vrijeme prvog svjetskog rata radio u bolnici u Londonu kao bakteriolog. Nezadovoljan klasičnim medicinskim pristupom,  vjerovao je  da postoji mogućnost da se bolesti iscjeljuju na jednostavniji način.

Od 1919. godine radio je u homeopatskoj bolnici gdje je počeo proučavati primjenu cvjetnih kapi na pacijentima.  Već 1928. otkrio je 12 osnovnih biljaka. Dr Bach je bio jako religiozan čovjek. Smatrao je da su zdravlje i sklad prirodno stanje organizma i da to stanje možemo postići ako slušamo svoju dušu. Isticao je da je glavni razlog neuspjeha moderne medicine u tome što se ona bavi posljedicama, a ne uzrocima bolesti.

Promatrajući pacijente, zaključio je da su bolesne osobe u konfliktu sa svojom dušom.  Tada se  pojavljuju negativna stanja kao što je strah, nesigurnost, nedovoljna zainteresiranost za okolinu, usamljenost i pretjerana osjetljivost.

U skladu sa svojim istraživanjima, Dr. Edvard Bach je otkrio ukupno 38 cvjetnih esencija koje navedena stanja dovode u ravnotežu tako da pacijent postaje smireniji, optimističan, radostan, vraća mu se samopouzdanje, sigurnost, mudrost i emocionalno je otvoreniji.

Bachove cvjetne kapi dovode u ravnotežu psihu i na taj način započinje proces iscjeljenja.

Bachove kapi primjenjive su kod:

Preventive mentalnog zdravlja– jačanje karaktera, uravnoteženje disharmoničnog duševnog stanja – pr., ljutnja, ljubomora, nesigurnost, ogorčenost, bespomoćnost, zajedljivost, mržnja, bijes, napetost, poznati i nepoznati strahovi, panični napadi, nesigurnost, nedostatak koncentracije.

Kod  akutnih, stresnih psihičkih stanja i životnih kriza, npr. kod gubitka posla, problematičnih međuljudskih odnosa na poslu, konfliktnih odnosa unutar partnerskog ili obiteljskog odnosa, kod odgoja djece, problema s učenjem, promjena životne sredine, nesigurnost prilikom donošenja važnih odluka, itd.

Kod popratnih tretmana kod akutnih ili kroničnih bolesti – kao nadopuna liječničkom liječenju – posebno pomaže kod poteškoća sa psiho-vegetativnom simptomatikom, npr. kod smetnji spavanja, neurodermitisa, psorijaze, kod dječjih problema u razvoju, kao postoperativne podrške nakon operacije karcinoma, infarkta, itd.

Napomena: Bachove kapi nisu zamjena za farmakološke preparate, ne umanjuju njihovo djelovanje već, djelujući na pravi uzrok bolesti, doprinose potpunom izlječenju stvarajući emotivnu i/ili mentalnu ravnotežu.

“Ne dopustite nikome da ih zaplaši naziv njihove bolesti, jer na kraju, što to ime znači kada ne postoji bolest koja je neizlječiva. To se može konstatirati jer su oni koji boluju od takvih bolesti, čijih se naziva svi bojimo i strahujemo od njih, ipak ozdravili. Ako je to uspjelo nekim pacijentima, onda može uspjeti i drugima.

Ponekad je potrebno manje vremena da se izliječi takozvana strašna bolest kod pojedinih osoba nego što je to potrebno za neke blaže bolesti kod drugih. To ovisi više o osobi nego o samoj bolesti.“ Edward Bach, 1936.

 

Bach centre i registrirane bachove praktičare možete pronaći na https://www.bachcentre.com/new/

 

Comments

Comments are not allowed