Deep psoas terapija i Chi nei tsang masaža Split

Posted By Anita / travanj 30, 2018 / Novosti, Ponuda ljepota njega / Comments are disabled

DEEP PSOAS TERAPIJA SPLIT

Psoas je najvažniji, a zanemareni skeletni mišić u tijelu. Smješten duboko unutar prednje strane zgloba kuka i lumbalne kralježnice, psoas je krucijalni mišić za optimalnu posturu, kretanje i opće blagostanje tijela. Njegova funkcija i važnost sežu prema živčanom i energetskom sustavu. Razumijevanje psoasa i rad na njemu može pomoći u eliminaciji bolova u donjim leđima, postizanju ispravne posture tijela, reduciranju trauma i stvaranju slobodnog energetskog protoka u tijelu. Svaka različitost u tenziji njegove lijeve strane u odnosu na desnu afektirati će posturu, samim time i unutarnje organe, živce i žlijezde. Duboki rad na psoasu odnosi se na: opuštanje – istezanje – balansiranje.

CHI NEI TSANG MASAŽA SPLIT

Kad nam je nešto lijepo ili ugodno, u trbuhu nam se javlja toplina, a poznata izreka kaže da ljubav ide kroz želudac. Prije donošenja velikih odluka, kad nam je glava prepuna misli i ne znamo je li bolje skrenuti lijevo ili desno, često osluškujemo „onaj dobar ili loš osjećaj u trbuhu“.

Moderna su medicinska istraživanja potvrdila da se u našem probavnom traktu nalazi mreža od čak 100 milijuna neurona koju su znanstvenici prozvali i „našim drugim mozgom“.

Drevni taoistički mudraci predanim radom na sebi koji je uključivao i duboku meditaciju ustvrdili su da je trbuh naš najvažniji energetski centar, generator energije koji napaja ostatak tijela. Vjerovali su i da promatranjem trbuha, uključujući i oblik pupka, možemo saznati puno toga o stanju našeg organizma. Masažom tog područja možemo otpustiti toksine, emocionalne i fizičke blokade, te iscijeliti cijeli organizam. Zahvaljujući njihovim uvidima nastao je chi nei tsang, u doslovnom prijevodu „chi masaža unutarnjih organa“. Metoda je to koja među ostalim spaja znanja i tehnike istočnjačkih borilačkih disciplina kung fua i tai chi chuana, pa je nazivaju i primijenjenim qi gongom.

Prema vjerovanju istočnjačkih terapeuta unutarnji su organi spremnici koji prikupljaju sve naše negativne emocije poput ljutnje, tuge, brige… Dio tih emocija koje organi ne uspiju procesuirati stvara čvorove i energetske blokade u abdomenu koji zaustavljaju nesmetan protok životne energije chi. Kad se blokade otpuste, chi ponovno nesmetano teče energetskim meridijanima te se zdravlje vraća u ravnotežu.

Posjetite kozmetički salon Osmijeh i uvjerite se u našu kvalitetu!

njega-lica-i-tijela-split

Saznajte više na OSMIJEH KOZMETIČKI SALON SPLIT>>

Ul. Antuna Gustava Matoša 12, 21000, Split

+385(0)91 5012970

 

Comments

Comments are not allowed