Foto natječaj – Romantični Nin

Posted By Anita / prosinac 6, 2015 / Kultura, Objave / 0 Comments

Foto natječaj – Romantični Nin – 3. Međunarodna revija turističke fotografije
Završen je foto natječaj “Romantični Nin” u organizaciji Turističke zajednice Grada Nina. Ivan Stulić, Olaf Pappers i Ivan Čorić pobjednici su ovogodišnjeg foto natječaja. Foto natječaj je bio raspisan tijekom lipnja do listopada. Na natječaj su se prijavili fotografi i amateri iz Hrvatske i inozemstva.
Autori fotografija imali su mogućnost osvajanja vrijednih nagrada:

1. Foto aparat vrijednosti do 3.500,00
2. Romantični vikend za 2 osobe u predsezoni 2016.
3. Romantični poklon paket proizvoda Solane Nin
4. 2 butelje vina iz romantične okolice – Kraljevskih vinograda
5. Romantični fotoalbum

Ovaj foto natječaj prepoznali su i profesionalni fotografi sa zadarskog područja koji su ujedno i prihvatili biti članovi žirija. U ocjenjivanju pristiglih fotografija i odlučivanju najboljih fotografija sudjelovali su: Mladen Radolović – Mrlja, Stipe Surać, Boris Kačan, Vedran Sitnica i Adam Vidas. Prema njihovim ocjenama pobjednici su kako slijedi:

1. mjesto: motiv s nazivom: Lenticularis nad Ninom, autor IVAN STULIĆ
2. mjesto: motiv s nazivom: Sv. Križ, autor OLAF PAPPERS
3. mjesto: motiv s nazivom: Zvijezde na plaži, autor IVAN ČORIĆ
4. mjesto: motiv s nazivom: Surfer, autor DENIS PEROŠ
5. mjesto: motiv s nazivom: Ninska romansa, autor TOMISLAV VITKOVIĆ

Ostali autori koji su poslali svoje fotografije na ovogodišnji natječaj su:
Ante Šarić, Ante Tonči Šalov, Antonija Šalov, Dalibor Brlek, Franciska Witmann, Frane Pavić, Goran Živkušić, Ivo Dijan, Jakov Magaš, Jon Dunn, Krešimir Goleš, Lena Miočev, Leonard Kvarantan, Lucija Granić, Mario Blažević, Martina Veseljak, Matea Maček, Miljenko Bajak, Miroslav Kamenar, Nives Frka-Petešić, Paulina Babić, Snježana T. Slijepčević, Šime Modrić, Tadej Tuma, Tanja Košić, Tomislav Jakopović, Tomislav Orsag.
Iz godine u godinu Foto natječaj je motiv za razvijanje fototurizma na našem području a i šire gdje bi se istaknula uloga kreativnosti, promocije i očuvanja kvalitetnog estetskog prostora hrvatskog kulturnog krajolika i identiteta u kontekstu širokog konkurentskog okružja Europske unije, kako bi hrvatske mikro-destinacije bogate naslijeđem stekle dodatnu prepoznatljivost ali i nove poticajne uvjete za uključivanje u razvojne programe EU.
Sve pristigle fotografije autora bit će objavljene na Facebook stranicama Turističke zajednice Grada Nina. Pobjedničke fotografije i fotografije s najvišim ocjenama žirija izložit će se u Galeriji Višeslav u Baroknoj kući u Ninu i predstaviti javnosti dana 09. prosinca 2015. s početkom u 18,00 h.

Comments

No comments

Leave a reply

Your email is never published nor shared.