FIZIKALNA TERAPIJA PRIVATNA PRAKSA MATE BARIČEVIĆ

Kontakt

FIZIKALNA TERAPIJA Mate Baričević dipl.physioth.
SVE VRSTE REHABILITACIJSKIH METODA ZA DUGOTRAJNO ZDRAVLJE!
USLUGE :

FIZIOTERAPIJSKA PROCJENA
Procjena podrazumijeva uzimanje anamneze, inspekciju, opservaciju, palpaciju, procjenu aktivnog i pasivnog pokreta i krajnjeg osjeta. Stručni tim će u ordinaciji napraviti testove s otporom i testove duljine mišića za procjenu mišićnih struktura, također obavit će se i neuralni testovi za živčane strukture, te testovi stabilnosti zglobova.

SPECIJALNE TEHNIKE FIZIOTERAPIJE
Nakon procjene odlučuje se o individualnoj i ciljanoj rehabilitaciji kojom se rješavaju problemi vezani uz simptome ili bolest lokomotornog sustava. Rehabilitacija je prilagođena općem stanju pacijenta.
Neke od specijalnih tehnika fizikalne terapije su :Maitland concept, Kaltenborn/Evjenth concept, Cyriax concept, Mulligan concept, Neurodynamic solution, Dynamic neuromuscular stabilization DNS, Anatomy Trains, Kinesio taping…

KINEZITERAPIJA
Kineziterapija je grana fizikalne terapije i jedna od najvažnijih tehnika medicinske rehabilitacije. Kineziterapija koristi posebno uvjetovane i programirane pokrete u liječenju i rehabilitaciji pojedinih bolesti, ozljeda i deformiteta. Cilj kineziterapije je postići optimalan oporavak oštećene funkcije kretanja.

ELEKTROTERAPIJA
Elektroterapija je tehnika fizikalne terapije u kojoj se električna struja koristi u svrhu liječenja bolnih stanja. Uz smanjenje boli, uklanja otok i smiruje upalne procese.

UZV TERAPIJA
Terapija kojom se djeluje toplinski na dublje djelove tkiva unutar lokomotornog sustava s ciljem poboljšanja cirkulacije i analgetskog učinka.

KINESIOTAPING
Koristi se u liječenju mišićno- ligamentarnih oštećenja, otklanjanja bolnih stanja i otklanjanju edema. Kinesiotaping aktivira endogeni analgetski aparat – stimulira površinske receptore na koži, podupire rad i funkciju mišića, potpomaže mišićnu kontrakciju ili relaksaciju, povećava cirkulaciju limfe i krvi, pomaže u korekciji ligamenata i zglobova, smanjuje mišićno-tetivnu napetost oko zglobova i povećava opseg pokreta.

RADNO VRIJEME:

Ponedjeljak/Četvrtak: 12 – 20 h

Utorak/Srijeda/Petak: 7 – 15 h

Pošaljite nam upit


USLUGE

fizikalna-terapija-zadar-mate-baričević-3

KINESIOTAPING

DNS FIZIKALNA REHABILITACIJA

fizikalna-terapija-zadar-mate-baričević-5

MAITLAND KONCEPT

manualna-terapija-mulligan-koncept-Zadar

MULLIGAN KONCEPT

Comments

Comments are not allowed