ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE VEDRAN MATULOVIĆ dr.med.dent

Kontakt

  • Put Pudarice 15N, 23000, Zadar, Croatia
  • +385(0)23328126 +385(0)915792508

ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE dr.med.dent. Vedran Matulović nalazi se u Zadru.
Područja stomatoloških usluga:

ESTETSKA STOMATOLOGIJA
Interdisciplinarna grana stomatologije koja ujedinjuje gotovo sva područja stomatologije, dovedena je do savršenstva estetski i funkcionalno. Estetska stomatologija dio je svake stomatološke terapije, a izbalansirana kombinacija struke i subjektivnog doživljaja pacijenta daje vrhunske rezultate. Estetska stomatologija podrazumijeva oralnu rehabilitaciju koja maksimalno zadovoljava estetske zahtjeve pacijenata.
ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE ZADAR
DENTALNA IMPLANTOLOGIJA
Stomatološka disciplina koja se bavi ugradnjom implantata. Dentalna implantologija objedinjuje biologiju, biomehaniku, kirurgiju, protetiku, parodontologiju, estetsku stomatologiju i zubotehnički laboratorij. U nekim slučajevima radi se o brzoj i jednostavnoj terapiji, dok je kod nekih slučajeva potrebno višemjesečno liječenje. Uspješnost implantološke terapije kreće se od 95 % do 100 % , te time predstavlja najsigurniju i najtrajniju moguću terapiju u stomatologiji.
ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE ZADAR
STOMATOLOŠKA PROTETIKA
Grana medicine kojom nadomještamo izgubljene zube, odnosno korigiramo. Protetikom se prvenstveno poboljšava funkcija i estetika zuba.

Glavne discipline stomatološke protetike su MOBILNA i FIKSNA MOBILNA protetika. Mobilna protetika podrazumijeva TOTALNE, DJELOMIČNE i IMEDIJATNE proteze. Prilikom pregleda utvrđuje se koja je primjerena ovisno o zubnoj čeljusti. FIKSNA PROTETIKA podrazumijeva radove koji se trajno učvršćuju.
ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE ZADAR
KRUNICA kao fiksni, protetski nadomjestak potpuno nadoknađuje krunu zuba. Čini kompletnu cjelinu koja je funkcionalna kao i prirodna kruna. MOST u potpunosti zadovoljava estetiku, izrađen je od najsuvremenijih materijala i otvara mogućnost stomatologu i tehničaru da bojom i oblikom postignu sklad kao kod prirodnih zubi. Most rekonstruira u potpunosti žvačni aparat i vraća glasovnu i žvačnu funkciju. INLEY ONLEY OVERLEY protetski ispuni izrađuju se u laboratoriju na temelju otiska od estetskog materijala.

BEZMETALNA KERAMIKA je sustav nadoknade zuba koji se primjenjuje u estetskoj stomatologiji. Osim funkcionalnosti zadovoljava visoke estetske zahtjeve pacijenata.  Materijali na bazi zirkona danas zamjenjuju klasične metalno- keramičke krunice i mostove.Karakterizira ga vrhunska estetika, biokompatibilnost, preciznost i čvrstoća. Prirodna boja, oblik i svijetlosna propustljivost, manje brušenja zuba. Kompjuterska preciznost izrade, izvrsna čvrstoća i visoka otpornost.  Olakšano čišćenje zuba i okolnog tkiva, smanjena iritacija desni, nema pojavljivanja metalnog ruba krunice uzrokovanog povlačenjem desni. Preciznost rubnog zatvaranja.

ENDODONCIJA
Grana stomatologije koja se bavi liječenjem patoloških procesa zubne pulpe (živca). Endodoncija sprječava širenje infekcije u kost, te na takav način čuva zub i njegov korjen. Zubna pulpa je splet krvnih žila i živčanih vlakana. Zbog prodora karijesa u zubno tkivo i neredovitih stomatoloških pregleda dolazi do infekcije pulpe bakterijama. Upravo zbog toga je važno sam postupak endodoncije napraviti bez greške kako ne bi kasnije dolazilo do poteškoća. U postupku liječenja endodoncijom primjenom visokokvalitetnih materijala i vrhunske opreme postižu se dobri rezultati u očuvanju prirodnog zuba.

HIJALURONSKI FILERI
Hijaluronska kiselina je sastavni dio kože, a njen nedostatak dovodi do formiranja bora i nezadovoljavajuće estetike lica. Količina koja se nalazi u koži s godinama se smanjuje. Jednostavnim i brzim tretmanom hijaluronskim filerom vraća se svježina i mladalački izgled kože, povećava punoća usana ili preoblikuju konture lica. Prednosti filera su kompatibilnost i biološka razgradivost u koži, jednostavni za primjenu, brzina zahvata, neposredno vidljivi rezultati, ne remete mimiku i izgled lica. Tretman hijaluronskim filerima u pravilu je učinkovit od 6-12 mjeseci. Još jednim tretmanom učinak proizvoda se produljuje se čak do narednih 18 mjeseci. Nakon tretmana preporuča se izbjegavanje izlaganja suncu, odlazak u saunu i solarij, te pritiskanje dijela lica koje je tretirano.

ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE dr.med.dent. Vedran Matulović Zadar Posjetite nas! +385(0)23 328 126

Pošaljite nam upit


dermalni-fileri-zadar

Dermalni-fileri

ugradnja-imlantata-stomatologija-zadar

Ugradnja implantata

KERAMIČKE-KRUNICE-LJUSKICE-MOSTOVI-ZADAR

Keramičke krunice mostovi ljuskice

izbjeljivanje-zubi-zadar

Izbjeljivanje zubi

Comments

Comments are not allowed