OSOBNI PODACI

Osobni podaci jesu sve informacije koje se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi. Različite informacije, koje zajedno prikupljene mogu rezultirati utvrđivanjem identiteta određene osobe, također čine osobne podatke.

Osobne podatke korisnika i klijenata portala promodalmatia.com prikupljat će, obrađivati i koristiti vlasnik Promo Dalmatia j.d.o.o. u skladu s odredbama o zaštititi privatnosti. Prvenstvena svrha prikupljanja osobnih podataka korisnika je pružanje usluga, poboljšanje kvalitete usluga, te informiranja korisnika o postojećim i novim uslugama portala Promodalmatia.com.

Osobne podatke korisnika ovlaštena je koristiti Promo Dalmatia j.d.o.o., isključivo u cilju pružanja, unapređenja i naplate usluga.

PRAVO NA PRISTUP OSOBNIM PODACIMA I PRAVO NA BRISANJE I ZABORAV

Promodalmatia.com se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika i klijenata, informirati korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito davati korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketing. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju u skladu sa poštivanjem načela zaštite privatnosti u skladu s nacionalnim i međunarodnim zakonima vezanim uz zaštitu podataka i privatnost korisnika:

Opća uredba o zaštiti podataka EU – GDPR 2016/67
Zakonu o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka, NN br. 42/2018
Zakon o elektroničkim komunikacijama

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka EU i Zakonu o zaštiti podataka, Promo Dalmatia j.d.o.o čuva privatnost svojih korisnika, skuplja samo nužne podatke za poslovne svrhe, a u skladu sa zakonskim obvezama. Podaci se čuvaju najmanje u periodu trajanja poslovne potrebe. Podaci mogu biti proslijeđeni mjerodavnom tijelu državne vlasti u provedbi zakonskih ovlasti tijela državne vlasti.
Upite ili primjedbe vezane uz navedeni zakon te prikupljanje osobnih podataka korisnik može dostaviti putem elektroničke pošte na mail-adresu info@promodalmatia.com

KOLAČIĆI
Saznajte više na linku http://promodalmatia.com/informacije-o-kolacicima/

Kako bi Promodalmatia.com radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja iskustva pregledavanja korisnika, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Korištenjem Promodalmatia.com korisnik pristaje na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje se može pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti dostupne.

Što su kolačići?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše posta, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati uweb pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite:Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera…

Što su privremeni kolačići?
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika.

Što su stalni kolačići?
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću stranice pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?
Kolačići od prve strane dolaze sa stranica koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića stranice mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta.

Što su kolačići treće strane?
Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na stranici koje gledate. Pomoću tih kolačićastranice mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li Promodalmatia.com koristi kolačiće?

Da, s ciljem kako bi se korisnicima omogućilo bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi Promodalmatia.com i zašto?

Promodalmatia.com koristi privremene kolačiće (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Promodalmatia.com koristi session cookies da omogući pristup sadržaju.
Trajni kolačići (Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnost te će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Promodalmatia.com koristi trajne bolje razumjevanje navika korisnika, tako da Promodalmatia.com može poboljšati stranicu prema navikama korisnicima. Ova informacija je anonimna – ne vide se individualni podaci korisnika.

MJERENJE POSJEĆENOSTI

Promodalmatia.com koristi Google analytics servis za mjerenje posjećenosti.
Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete to učiniti na sljedećem linku: Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

KRŠENJE PRIVATNOSTI PODATAKA

U slučaju bilo kojeg oblika ugroze privatnosti podataka čuvanih u sklopu naše baze  Promo Dalmatia j.d.o.o. obavijestit će sve relevantne osobe i nadležna tijela u zakonskom roku, a nakon spoznaje o tome da je došlo do prekršaja, i ako je očigledno da su ukradeni podaci spremljeni na način da postoji mogućnost da se prilikom krađe može otkriti identitet vlasnika podataka.

PROMJENE IZJAVE O PRIVATNOSTI

Ova izjava o privatnosti može se s vremena na vrijeme mijenjati u skladu s zakonodavstvom. Promodalmatia.com neće eksplicitno obavijestiti klijente ili korisnike web stranica o tim promjenama. Umjesto toga, preporuka je da se povremeno provjerava ovu stranicu za sve izmjene izjave.